Dues persones han resultat ferides aquest dissabte al matí mentre repartien propaganda electoral de Junts per Catalunya. Els fets han passat al districte de Sant Martí, a la cruïlla entre la Diagonal i el carrer Llull, mentre les dues víctimes estaven distribuint propaganda per a les pròximes eleccions del 26 de maig, segons han confirmat fonts dels Mossos d'Esquadra a ElNacional.cat. Han estat tres trets: dos d'ells han tocat els membres de JxCat i el tercer, la lona de la parada. 

balins atac Junts per Catalunya

Les dues persones han resultat ferides amb una pistola de balins mentre estaven en una carpa del partit i, com a conseqüència, han patit hematomes. Segons la policia catalana, les ferides són lleus.

La Guàrdia Urbana s'ha desplaçat fins al lloc dels fets i, més tard, s'hi han personat els Mossos d'Esquadra. Ha estat la policia catalana la que s'ha quedat la investigació, segons han explicat a aquest mitjà.

Atac similar fa unes setmanes

Tot i que les investigacions encara estan en una fase molt embrionària, fonts de la policia catalana han explicat a ElNacional.cat que la desvinculen d'un atac polític contra el partit de Carles Puigdemont.

Fa poc mesos la policia catalana també va rebre l'avís d'un atac similar a la zona. En aquell moment no es va poder identificar l'autor o els autors dels trets i s'espera que ara, amb més informació i amb els balins recollits avui, es pugui tancar el cercle contra la persona que ha disparat contra els militants de Junts per Catalunya.

Els Mossos d'Esquadra ho qualifiquen de "bretolada" tot i que mantenen oberta la investigació. El cas s'ha posat en mans de la brigada d'Informació, els agents especialitzats en la lluita contra el radicalisme i la ultradreta.

"Aquí hi ha trets sovint"

Un veí del lloc dels fets s'ha posat en contacte amb ElNacional.cat per denunciar que no és la primera vegada que hi ha atacs amb balins en aquesta zona. Segons el testimoni, un edifici del carrer Pujades ha rebut trets, en diverses ocasions, efectuats amb pistola de balins que han causat desperfectes en diverses finestres.

El veí lamenta que, tot i que els Mossos saben que en aquesta zona hi ha atacs similars sovint, no han fet res per posar-hi remei. "Com que els balins no travessen els vidres, els Mossos ens diuen que no s'hi pot fer res perquè no es pot descobrir la trajectòria de la bala".

D'altra banda, el testimoni, que ha volgut mantenir la seva identitat oculta, ha assegurat que a l'edifici del carrer Pujades hi ha estelades i que, a causa dels atacs, molts veïns han decidit treure les banderes.