Després que ahir un veí del barri de les Corts de Barcelona denunciés l'aparició de diversos trets de pistola de balins contra el seu balcó on hi ha penjat una estelada, avui un veí de Diagonal Mar s'ha posat en contacte amb El Nacional per explicar que a la seva escala està passant el mateix, tot i que ell no és un dels afectats.

Segons ha relatat aquesta persona, que vol mantenir l'anonimat, els trets dels balins "s'han anat succeint repetidament en els darrers mesos a la finca del carrer Pujades, 420". Alguns dels veïns de l'edifici llueixen al seu balcó tant una estelada com la bandera d'Òmnium que hi diu "Democràcia" i que reivindica la llibertat d'expressió, però els vàndals no s'han centrat només en aquest pis.

Perdigons EN 2

Els primers afectats haurien estat els veïns del sisè i del setè pis, que sí que hi tenien penjades les banderes mencionades, però després, "potser per mala punteria" com apunta el testimoni, els trets han afectat també els altres dos pisos del costat així com altres dos pisos de la quarta i la cinquena planta.

Això hauria perjudicat, com a mínim, sis veïns, que haurien denunciat la situació als Mossos d'Esquadra sense èxit, ja que, segons apunta, "diuen que no poden fer res perquè [els balins] no han traspassat el vidre" i, per tant, no poden traçar la trajectòria.

Un dels veïns ja va optar per retirar l'estelada, però això no va servir de res. Ara els preocupa "la por de sortir al balcó" i, sobretot, que la policia no pugui fer res per solucionar aquesta situació que ja ve de llarg i que s'ha acabat carregant vidrieres, separadors de vidre i persianes".

balins EN

Perdigons EN 3

I no només això. Encara els preocupa més que davant del seu edifici hi ha una escola i un parc infantil. La mida de dos balins equivaldria, com es pot veure a la imatge principal, a la d'un cèntim d'euro.