El raper Pablo Hasél ha rebut aquest matí la visita de membres d'ERC, entre ells l'eurodiputada Diana Riba, que ha explicat que "aquesta primera reunió ha servit per parlar de com podem treballar conjuntament per visibilitzar el seu empresonament i denunciar les vulneracions de la llibertat d'expressió al país".

A més de Diana Riba, han acudit a visitar Hasél la senadora Sara Bailac, el diputat al Parlament de Catalunya Pau Morales i la portaveu nacional del Jovent Republicà, Kènia Domènech, ha informat ERC en un comunicat.

Els republicans han volgut mostrar la seva solidaritat amb el raper i denunciar el que consideren una "vulneració del dret a la llibertat d'expressió a Espanya". La visita es produeix el mateix dia que la presó de Ponent de Lleida ha proposat classificar en segon grau al raper, que el passat 16 de febrer va ingressar a la presó per complir condemna per enaltiment del terrorisme, de manera que de moment seguirà en règim ordinari, solament amb dret a permisos puntuals.

"Estem acostumats a visitar persones a la presó"

Diana Riba ha lamentat que "ens estiguem acostumant a visitar massa persones a la presó, ja sigui per les lletres d'unes cançons o per fer un referèndum i, això és una situació que ens preocupa". Paral·lelament, ha fet esmena al manifest de suport que les organitzacions Freemuse i PEN han llançat, on diversos eurodiputats amb la finalitat d'exigir la llibertat d'Hasél, la qual cosa demostra, al seu judici, que "la resposta internacional està sent important". 
Finalment, Riba ha explicat que, des de la Comissió de Cultura europea, es treballa per crear una "protecció especial" per als artistes a través d'un marc jurídic harmonitzat a escala comunitària que eviti aquestes situacions i que faci avançar cap a un "Estatut Europeu dels Artistes".

"El jovent està amb Hasél"

Per la seva banda, Bailac ha explicat a Hasél el treball que s'està duent a terme tant al Congrés dels Diputats com al Senat per denunciar el que ha considerat com a "anomalia democràtica". Kènia Domènech, finalment, ha transmès el que ha considerat com el suport a Hasél "de tota la joventut", que "es mobilitza i lluita per la consecució de drets i llibertats tant individuals, com col·lectius".

Foto principal: Foto de la comitiva d'ERC a la presó on està Hasél. - ACN