La membre del Comitè de Defensa de la República (CDR) de Viladecans detinguda ahir i a la qual la Fiscalia investiga per rebel·lió i terrorisme per dirigir "actes de sabotatge" per crear un "clima d'agitació social" s'ha negat a declarar davant la Guàrdia Civil.

Segons han informat fonts de la investigació, Tamara C.G., a la qual no se li ha decretat incomunicació durant el seu arrest, s'ha acollit al seu dret a no declarar davant els agents de l'institut armat i demà compareixerà al matí davant del jutge de l'Audiència Nacional Diego de Egea, que va ordenar la seva detenció.

La dona va ser detinguda en l'operació 'Cadera' de la Guàrdia Civil en la qual encara està pendent de ser arrestat un altre coordinador dels CDR, un home al qual es va intentar localitzar sense èxit a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat). A aquest home, segons les mateixes fonts, se'l busca per haver participat en dues accions concretes dels CDR, en les quals va prendre part en talls de carreteres i crema de pneumàtics.

En el marc de l'operació, la Guàrdia Civil va registrar l'habitatge de la detinguda, on han trobat documents sobre l'aquarterament de l'institut armat a Barcelona, a més d'una agenda, cartelleria, una memòria externa, un ordinador i telèfons mòbils.