La Guàrdia Civil no troba el segon acusat dels CDR, veí d'Esplugues de Llobregat, a qui s'atribueixen els delictes de rebel·lió i terrorisme. El fort desplegament policial en aquesta població del Baix Llobregat durant la jornada d'ahir no va servir per detenir-lo, ja que l'ordre de detenció es va activar sense que l'home estigués a casa seva.

L'operació contra els CDR va fracassar en la detenció d'aquest membre, ordenada pel Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional. De fet, l'ordre de detenció es va efectuar sense que l'home buscat fos a casa seva. Per aquesta raó, el desplegament de la Guàrdia Civil, que va sorprendre als veïns d'Esplugues, no va servir perquè es pogués trobar a l'home, el parador del qual es desconeix. L'operació, en la qual es va arribar a veure un policia espanyol armat a la teulada de l'edifici, va impactar els veïns i a una guarderia properes.

Esplugues va rebutjar aquest intent de detenir el membre del CDR buscat per la Guàrdia Civil. Més de 500 persones van omplir els carrers del municipi en suport a l'home buscat per la policia després de ser acusat de "mantenir l'estratègia del Govern de Puigdemont" i al qual s'atribueixen delictes greus en el Codi Penal com a terrorisme i rebel·lió.

El fet de no trobar a l'acusat de terrorisme —pel que des de la fiscalia consideren "sabotatges"— és un fet remarcable pel dispositiu desplegat i pel nivell d'alerta terrorista quatre en l'estat espanyol.

Operació Cadera

L'Operació Cadera, que juga amb les lletres de la sigla CDR, és un pas més en l'assetjo judicial a l'independentisme. El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castelló va donar l'ordre de detenció d'un membre del CDR d'Esplugues i d'una altra de Viladecans, que sí que va ser detinguda i que es troba ara mateix en un calabós a Madrid, en espera que declari davant del tribunal.

El jutge de terrorisme i rebel·lió en els fets esdevinguts durant la Setmana Santa, quan els CDR van aixecar barreres en peatges de la xarxa viària catalana, van tallar carreteres i van dur a terme accions per reivindicar la República catalana. El magistrat considera que els acusats pretenien mantenir “l’estratègia de Puigdemont” amb aquest tipus d’accions.