Enmig de les negociacions per a una possible investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol, amb el suport de diferents formacions, el debat se centra en una possible amnistia per als dirigents independentistes condemnats pel procés. Segons una enquesta de 40dB per a El País i La Ser, el 44% dels espanyols es declara a favor de "desjudicialitzar el conflicte català", davant d'un 40% que es mostra en contra. L'enquesta pregunta si "seria positiu que, en el marc de la Constitució, s'arribés a un acord per desjudicialitzar el conflicte català com a part de l'acord per a la investidura del president?". Les respostes a favor recullen el 44,2% dels votants, mentre que el 39,4% estan en contra. Entre els votants del PP, un 28,2%, està a favor d'aquesta decisió. 

 A més, el "govern Frankenstein de Sánchez", com s'ha denominat despectivament, té més suports que altres fórmules. Només un 16% es mostra a favor d'un govern de coalició entre PP, Vox, el PNB i els partits regionalistes i un 13%, veu possible que el PSOE faciliti la investidura d'Alberto Núñez Feijóo. L'arribada de Francina Armengol com a presidenta del Congrés va començar amb la promesa de permetre l'ús del català, l'euskera i el gallec al Congrés, una decisió que compta amb l'oposició del 47% dels enquestats, mentre que menys del 40% no ho està. 

Passivitat amb els resultats del 23-J

Els resultats de les eleccions generals del passat 23 de juliol va deixar més satisfets els votants de l'esquerra que no pas els de la dreta, tot i que, en el conjunt de la població un terç no considera ni positiu ni negatiu els resultats electorals del 23-J, un altre el deplora, i només un 20% es mostra content. Gairebé un 18% es mostra a favor d'una repetició electoral el pròxim mes de gener, entre els quals destaquen els votants de Vox, on el 32% està a favor d'aquesta alternativa. Tanmateix, la fórmula que agrupa major acceptació és el pacte de Sánchez amb Sumar i els partits catalans i bascos, amb un 33,2% de suport. Les altres combinacions que permetrien la investidura de Feijóo concentren una aprovació per sota del 30%, mentre que gairebé un 10% estaria d'acord que Sánchez governés amb el suport extern del PP. 

El 38,6% dels votants del PP estarien a favor que el PSOE facilités l'arribada dels populars a la Moncloa, però, en canvi, només el 6,3% dels votants socialistes aprovaria aquesta opció. Sobre possibles pactes de cara al debat d'investidura del pròxim 26 i 27 de setembre, el baròmetre confirma que l'esquerra està totalment en contra d'un acord amb Vox, mentre que la dreta critica l'entesa amb les formacions independentistes catalanes i basques. Amb tot, gairebé un de cada tres votants del PSOE no estaria a favor que Junts i EH Bildu tinguin influència en la investidura. A l'altra banda, els votants del PP que no volen cap pacte amb l'extrema dreta, no superen el 14%.