Jaime Mayor Oreja, exministre del partit Popular (PP), ha participat en una xerrada per a 300 alumnes de tercer i quart de l'ESO i primer i segon de batxillerat al col·legi religiós concertat Cristo Rey a Madrid. Sota el títol Construir Espanya i davant un públic d'entre 14 i 17 anys, Mayor Oreja ha desbarrat sobre la situació de l'estat espanyol i, fins i tot, donant ales a les seves teories sobre l'atac a Aleix Vidal Quadras o dels atemptats de l'11-M. "Espanya està en caiguda lliure per un pla suïcida el capità general del qual és ETA", ha sentenciat culpant de tots els mals de l'estat espanyol a l'esquerra i els independentismes. 

Segons informa El País, la xerrada ha tingut lloc en horari lectiu i el polític popular ha exposat la seva teoria sobre que l'estat polític a Espanya és obra d'ETA. "El fet que avui Espanya estigui en caiguda lliure no és per culpa de la Constitució, és per culpa d'un projecte de pla suïcida que va sumar a l'esquerra, socialistes, comunistes i nacionalistes, el capità general del qual és l'organització terrorista ETA. Això és el que ha portat a la situació en què estem. És una caiguda lliure en què has decidit suïcidar-te. El projecte que està mal governant Espanya és letal i suïcida", ha afirmat. 

Per Mayor Oreja, la Constitució és molt benèvola i transigent amb les forces polítiques nacionalistes i així ho ha fet saber als alumnes presents: "Calia haver demanat una lleialtat amb Espanya a canvi de governar Catalunya i el País Basc. I aquesta és la crisi que tenim i que avui vivim, amb una associació letal de l'esquerra amb el comunisme, el nacionalisme i l'ETA de capità general".

Mayor Oreja qüestiona l'autoria de l'11-M i de l'atac a Vidal Quadras

En el torn de preguntes, Mayor Oreja ha posat en dubte l'autoria dels atemptats de l'11-M, atac terrorista que va tenir lloc quan el seu partit estava al govern espanyol i van sostenir falsament que la culpa era d'ETA, com es va demostrar més tard. Aquest fracàs estrepitós del PP amb la gestió de la tragèdia de l'11-M no és coherent per Mayor Oreja, qui ha afirmat: "Crec que Espanya va canviar essencialment el 2004. Hi va haver un atemptat terrorista, no sé ni m'interessa l'autoria. Espanya va canviar de rumb. És com l'atemptat de l'altre dia al meu amic [Alejo] Vidal Quadras. L'objectiu és desestabilitzar Espanya. Qui ho va fer?, els russos?, les extremes esquerres catalanes?, l'extrema dreta espanyola? L'objectiu és que la manifestació contra l'amnistia de diumenge fos diferent. Què va passar a l'atemptat de l'11-M? Que va canviar el rumb d'Espanya. L'atemptat es fa quatre dies abans de les eleccions generals. Si hagués estat alguna venjança dels iraquians, ens ho haurien fet un altre dia. No, no, l'atemptat es fa quatre dies abans i canvia el rumb d'Espanya. La violència terrorista ha estat determinant per a Espanya. És una mala afirmació, però és veritat. El fet més clar és l'11-M. I es produeix una decisió d'una organització terrorista que busca la destrucció dels fonaments cristians i d'Espanya". 

L'exministre popular salta de teoria, en teoria sense sostenir-les en res més que la seva paraula o sospita. D'insistir en la tesi primerenca popular que els autors de l'11-M eren membres d'ETA, fins a apuntar que darrere l'atac de Vidal Quadras hi ha l'"extrema esquerra catalana". Tot això davant de 300 adolescents. 

Contra allò "nou": avortament o eutanàsia 

La diatriba de Mayor Oreja no ha acabat aquí, el popular ha rebutjat tot allò que sigui nou i això inclou moltes lleis i drets reconeguts els darrers anys. "Tot el que és nou no és bo. Jo crec que l'avortament és dolent i ho veurem d'aquí a 80 o 100 anys quan s'avergonyeixin de la nostra generació. Com es pot matar centenars de milers de persones que naixerien? Això és com l'esclavatge, la moda dominant. El nou ésser és una altra persona. Per què tens el dret de matar-lo? Tampoc no tens el dret a suïcidar-te. Ni el suïcidi ni l'avortament no poden ser drets. Són tragèdies o crims", ha sentenciat Mayor Oreja. La xerrada ha acabat solemnement amb l'himne d'Espanya.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!