La màxima dirigent del PSOE al Parlament Europeu i la presidenta del socialistes europeus, Iratxe García, ha sortit en defensa del president de l'eurocambra, David Sassoli, després d'anunciar que no reconeix Oriol Junqueras com a eurodiputat. Segons García, Sassoli és "sempre escrupolós amb la llei" i per això ha deixat de reconèixer Junqueras.

Aquesta reflexió en defensa de Sassoli li ha servit, alhora, per carregar contra Pablo Casado, que prèviament s'havia posat la medalla de la decisió del president de l'Eurocambra. concretament, la màxima dirigent socialista a Brussel·les ha exigit a Casado que respectin les institucions i que "deixin d'usar la qüestió catalana per treure'n rèdit polític", ja que perjudica la credibilitat del sistema jurídic espanyol.

Alhora, hem de recordar que quan va sortir la sentència del TJUE sobre Junqueras, el passat mes de desembre, García va intentar pressionar a Sassoli perquè no e spronunciés sobre la sentència del Tribunal fins després de festes, cosa que no va aconseguir, segons va explicar el preiodista francès Jean Quatremer.

En la seva crònica, el mateix periodista assegura que García va crida “no pots fer això a Espanya!”, a Sassoli i, enfurismada, “va llançar els seus papers a terra”. el president del Parlament però, “no va cedir davant la violència de l’espanyola”.

Quatremer apunta també que en tota aquella situació, des de la part espanyola es va intentar dissimular l’anada de Puigdemont i Comín al Parlament Europeu per recollir la seva acreditació i intentar minimitzar els fets. Segons Libération els eurodiputats espanyols van passar nervis, molts nervis.