“Tots els grups del Parlament haurien de condemnar el que ahir va passar a la plaça Sant Jaume”. Amb aquesta claredat s’ha expressat aquest dilluns Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural, després de reunir-se amb el president del Parlament Roger Torrent. “És molt perillós que hi hagi actuacions violentes de gent que intenta impedir que una part de la ciutadania pugui expressar-se lliurement”, ha alertat.

“Em preocupa que l’únic projecte que té l’Estat espanyol és la fractura social”, ha lamentat. En aquest sentit, Marcel Mauri ha instat a “aïllar aquests grupuscles”, que “atien el conflicte i la violència”. I ha posat en el focus el numeret del portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, retirant divendres passat un llaç groc de l’hemicicle. Ho ha considerat “impresentable” i ha reclamat que “tots els representants polítics es comportin de forma adequada perquè la ciutadania pugui sentir-se tranquil·la”.

El líder accidental de l’entitat sobiranista s’ha reunit aquest dilluns al matí amb el president de la cambra en el marc del front unitari contra la repressió. “En aquest moment de vulneració de drets, és important que existeixin aquests fronts amplis que permetin sumar el màxim de complicitats”, ha defensat Mauri, que ha assenyalat que mantindran els contactes “a mesura que es vagi concretant” la proposta.

Pel que fa a la moció de censura de Pedro Sánchez, Mauri ha constatat que el Govern de Rajoy està “tocat” i que ha estat “nefast no només pels independentistes”. No obstant això, ha assenyalat que “forma part de les decisions dels grups parlamentaris a Madrid”.