El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha assegurat que Catalunya no té presos polítics, sinó "ostatges", després de la decisió de la justícia alemanya d'extradir Carles Puigdemont només per malversacióEn la seva intervenció durant la manifestació  d'aquesta tarda a Barcelona, el vicepresident ha agraït "la força" dels familiars dels empresonats i exiliats i m'ha demanat el seu alliberament immediat.

Segons Mauri, els presos i exiliats mostren "les vergonyes de la justícia espanyola" i considera que Europa ha deixat ben clar que "no han comès els delictes de rebel·lió, sedició ni malversació". "La justícia espanyola no és independent: permet fer estratègies polítiques i protegeix La Manada, la monarquia i la corrupció", ha assegurat.

Per això, el vicepresident s'ha dirigit directament al president del govern espanyol Pedro Sánchez, a qui ha demanat que "no miri cap a una altra banda" i ha advertit que "l'acostament no és un gest polític". "Exigim que l'executiu espanyol insti a la Fiscalia a retirar immediatament tots els càrrecs a presos i exiliats i que treguin la política dels jutjats", ha reclamat. 

A més, Mauri ha demanat unitat davant "la repressió d'un estat vell i caduc". "Davant la repressió ens hem de tenir els uns als altres: no estem sols", ha sentenciat.