El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, considera que l'informe d'Amnistia Internacional, que demana l'anul·lació de la condemna i llibertat immediata de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, hauria de tenir "repercussions judicials" i "polítiques" i que "hauria d’afectar la configuració del nou govern espanyol". Així ho ha defensat aquest diumenge en una entrevista a Rac 1, on reconeix que "probablement" les conseqüències no seran a l'estat espanyol, però sí a les instàncies europees.

També aquest dissabte a la nit, en declaracions al programa 'Preguntes Freqüents' de TV3, va assegurar que l'informe, que encara s'ha de fer públic oficialment, és "un altre cop molt important a la imatge internacional d'Espanya". "És molt rellevant no només pel que diu sinó perquè és molt poc habitual que Amnistia faci aquests posicionaments amb una sentència en ferm i amb un estat democràtic com és l'espanyol", va reiterar el vicepresident d'Òmnium. 

En el text, Amnistia denuncia que els drets a la llibertat d'expressió i de reunió pacífica estan amenaçats a l'Estat i centra les crítiques en la condemna a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. L'entitat considera que "trepitja els seus drets a la llibertat d'expressió i reunió pacífica" i en demana l'alliberament "immediat". L'anàlisi critica que la condemna es basa en una definició "vaga" del delicte de sedició del codi penal espanyol i en una interpretació "massa general i perillosa". 

L'informe final d'Amnistia sobre el judici al procés s'ha de fer públic dimarts però durant unes hores es va filtrar per error a la versió francesa de la web suïssa de l'organització.