Amnistia Internacional demana la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i critica la sentència que ha condemnat a 100 anys de presó els dirigents independentistes catalans. Precisament aquest divendres, Amnistia va anunciar que presentaria les seves conclusions sobre la sentència dimarts vinent, 19 de novembre.

De moment la resposta d’Amnistia Internacional només s’ha publicat en francès a l'edició suïssa de la web de l’organització, però ja s'han pronunciat els seus alts mandataris. Tanmateix, el comunicat ha estat esborrat instants després. L'organització té previst presentar de forma oficial les seves conclusions sobre el judici el dimarts vinent en una roda de premsa.

comunicat frances amnistia

"Encara que la nostra anàlisi no ha revelat cap prova per pensar que tot el judici va resultar injust, és clar que el Tribunal Suprem ha interpretat la sedició massa àmpliament, cosa que comporta la criminalització d’actes legítims de protesta", ha indicat el conseller principal d’administració, dret i política d’Amnistia Internacional, que ha comentat la sentència, Daniel Joloy.

A més a més, Amnistia considera que "la definició del delicte de sedició del codi penal espanyol és imprecisa i que la interpretació d’aquesta definició és massa general i perillosa”.