El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha assegurat aquest dijous des de Palma de Mallorca que "les Illes Balears han viscut com a pròpia la repressió viscuda a Catalunya". Ho ha dit en una atenció als mitjans després de presentar el llibre escrit pel president d'Òmnium, Jordi Cuixart, des de la presó que porta per títol 'Ho tornarem a fer'.

En aquest sentit, Mauri també ha comentat que l'afirmació "Ho tornarem a fer" que el president de l'entitat va pronunciar davant del Tribunal Suprem en el judici al procés no és "cap amenaça". "Al contrari", diu, "qualsevol demòcrata hauria d'estar d'acord que si un dret és condemnat, tenim l'obligació com a ciutadans de tornar a exercir-lo".

mauri mallorca - acn

Els assistents escolten la presentació del llibre de Cuixart. | Foto: ACN

En aquests dos anys d'empresonament preventiu del seu president, diu Mauri, han notat "la solidaritat intensa" del poble mallorquí. "És en aquests moments on es demostra la solidaritat", ha dit. El vicepresident de l'entitat ha descrit el text de Cuixart com un "al·legat a favor de la llibertat" i una crida a respondre a la sentència de l'1-O "massivament", des de la no-violència però amb contundència.