Ja és conegut per ser l'ombra de Carles Puigdemont d'ençà que el president en funcions va arribar a Bèlgica ara fa tres mesos. L'empresari gironí Josep Maria Matamala volta amb el candidat a la Presidència de la Generalitat i quasi sempre apareix a les fotos amb ell i, precisament per això, tothom sap qui és i també qui és la seva filla.

Neus Matamala, cansada que tothom li pregunti sobre Puigdemont i també que el critiquin, ha tirat pel dret i ha sortit en defensa seva en un escrit en què demana que "no em pregunteu més" perquè, tot i que ella coneix personalment el president des de fa molts anys i tot i que va ser regidora del seu poble, "això no em converteix en cap experta en el que està passant".

Dit això, Matamala sí que ha volgut donar la seva "humil" opinió sobre la situació política i ha volgut fer saber que "crec que això no va de partits ni d’independència, va de democràcia", mentre ha lamentat que JuntsxCat i ERC no anessin en una llista conjunta a les eleccions del 21-D perquè, per exemple, veu la formació política que encapçala Puigdemont com un "moviment transversal on hi ha lloc per a tots els demòcrates, siguin del partit que sigui" i, per tant, considera que tots els partits independentistes hi tenien cabuda.

Gent valenta

Justament en aquest sentit, Matamala ha advertit que "si continuem pensant en partits, tàctiques i conselleries, la cagarem", i ha posat en relleu que el que ara cal és "gent molt valenta per encapçalar llistes, presidències i direccions de les entitats que ens mobilitzen".

De fet, ha volgut personalitzar aquests arguments en la figura de Puigdemont recordant que "ens ha demostrat sobradament que se la juga, que arrisca i que ens ha posat a tots per davant dels seus interessos personals, i li hauria de caure la cara de vergonya a cada persona que dubta d’ell".

Per tot plegat, Matamala ha insistit que el candidat a la Presdiència de la Generalitat "fa tres mesos que és a l’exili, vivint únicament i exclusivament per portar-nos a l’objectiu que tant anhelem, la nostra República", i ha dit ben clar que "ni les seves filles, ni la seva dona, ni els seus pares, ni germans, ni amics... Us ha posat a tots vosaltres per davant dels seus interessos i necessitats més naturals".