La renúncia del cantautor Joan Manuel Serrat a actuar al festival d'Eurovisió del 1968 per no poder cantar en català va generar una polèmica que encara dura a dia d'avui. La cantant Massiel ha assenyalat el catalanisme en una entrevista a El Mundo per haver pressionat Serrat perquè no es presentés al festival si no cantava el La, La, La en català com a mostra de protesta contra la situació de la llengua en aquella època. De fet, concretament, ha atribuït a Banca Catalana —creada pel pare de Jordi Pujol— haver donat diners a Serrat per no representar Espanya al festival musical del 1968.

Massiel no s'ha tallat ni un pèl a l'hora de carregar contra ell en assegurar que "crec que Serrat només és catalanista segons li convé pels seus interessos comercials" perquè, subratlla, "sinó no hagués gravat Machado al minut zero de no anar al festival" i, puntualitza, "hauria fet com Lluís Llach, que només ha cantat en català".

Sobre la qüestió catalana, la cantant ha insistit en la seva convicció que "jo estic a favor de la integració de tots els pobles d'Espanya sota una mateixa bandera". Aquesta no és la primera vegada que opina sobre el procés que viu Catalunya. Al novembre, ja es va qüestionar per què el líder de Podemos deia que "Catalunya és sobirana". "Sobirana de què?", es preguntava. 

Mentrestant, Serrat mai s'ha posicionat a favor de la independència de Catalunya, sinó tot el contrari. Tanmateix, però, sí que va condemnar l'empresonament dels consellers i va mostrar la seva angoixa per no tenir encara Govern.