"Els consellers, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart són presos injustament empresonats". Això és el que ha respost el cantautor Joan Manuel Serrat al periodista Jordi Évole quan aquest li ha preguntat si els considera presos polítics. En la mateixa línia ha afegit que no creu que "el delicte que es va cometre pugui ser catalogat de sedició" i ha assegurat que els desitja a tots "la llibertat des del primer dia". 

En una entrevista al programa Salvados de La Sexta, Serrat també ha dedicat unes paraules al partit socialista: "Sempre he volgut que el PSC fos un partit independent i local, ara no ho està sent", ha afegit, i ha apuntat que veure el PP i el PSC de la mà per aplicar mesures com l'article 155 de la Constitució no li produeix cap mena de satisfacció. 

Sobre un possible referèndum pactat entre l'estat espanyol i el Govern, Serrat ha exposat que hi estaria a favor, ja que ell defensa "tota consulta pública amb garanties". Ha lamentat les càrregues policials que es van produir el dia del referèndum de l'1-O i les ha titllades de "frustrants" i de "retorn al passat".

Finalment, Joan Manuel Serrat ha carregat contra el president Carles Puigdemont, subratllant que no li sembla bé que s'hagi refugiat a Brussel·les, al seu parer, "no pot ser-hi quan té tants consellers a la presó, això no ho hauria fet ni Artur Mas en el seu moment".