La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha expressat aquest dissabte davant el Consell Polític, màxim òrgan de decisió entre congressos, el seu desig de liderar la llista del Partit al Congrés dels Diputats en les eleccions generals del 23-J. Així doncs, Armengol s'ha posat a disposició del partit, i ha anunciat que la setmana vinent passejarà "d'assemblea local per assemblea local per a explicar el seu projecte" amb la intenció d'obtenir el seu suport i el de l'executiva del Partit per encapçalar la llista al Congrés, que haurà de ser ratificada pel Comitè Federal del PSOE, en una reunió que està prevista pel pròxim 10 de juny. 

Armengol, en el marc de la reunió extraordinària del Consell Polític, ha demanat el suport del partit "perquè crec que ara més que mai hem de fer un pas endavant i ferm, i jo estic disposada a fer-ho". Armengol ha advertit que sortirà "a guanyar aquestes eleccions generals", que considera que han estat convocades de "manera encertada i amb diligència absoluta" per Pedro Sánchez, ja que assegura que es tracta d'uns comicis "transcendentals per al present i el futur d'Espanya i Balears".

Armengol vol enfrontar-se a la dreta i l'extremadreta

Durant el seu discurs, Armengol ha assenyalat que el PSOE sortirà a guanyar el pròxim 23 de juliol "no només pel passat, sinó pel present i el futur. No cal tenir por a la dreta extrema ni a l'extrema dreta, cal enfrontar-los, com ja vam fer amb Matas i amb Bauzá, als qui vam guanyar", ha manifestat. Precisament, sobre els governs "de dreta i extrema dreta" que es conformaran arran dels resultats electorals de les municipals, insulars i autonòmiques, Armengol ha dit que "són involucionistes dels drets aconseguit" i que per això es presenta al Congrés "amb més força que mai i amb la seguretat que això només es podrà parar des del Partit Socialista". "No titubejarem", ha recalcat.

Malgrat que ha reconegut que el cop després de les eleccions del 28-M ha estat complicat, ha encoratjat a la seva formació que cal "aixecar-se i estar al 200% perquè tenim fortalesa per fer-ho i guanyar a Espanya, per continuar avançant en drets i no tornar 40 anys enrere". Armengol ha advertit que el moment actual "és absolutament transcendental", i ha erigit el PSOE en "l'instrument que pot parar un govern de regressió a Espanya que significaria perdre moltíssimes coses, drets i llibertats", i ha reiterat que els socialistes són els únics que poden garantir que això no passi. 

El PSIB liderarà "una oposició contundent"

Francina Armengol va ser una altra de les dirigents socialistes que va sortir mal parada de les eleccions del 28-M, on va perdre davant del PP, que va passar de 16 a 25 diputats. Malgrat els resultats, Armengol ha remarcat que el PSIB va obtenir "un màxim històric de vots, amb més de 118.000 persones que confien en el Partit i a les quals no es decebrà". Amb tot, ha tret pit de la feina que el seu partit ha fet a Balears "perquè aquesta terra millorés, i ha millorat", i ha recordat que "es deixa una situació que no té res a veure amb l'heretada".

Finalment, Armengol ha remarcat que el PSIB-PSOE "continuarà dempeus lluitant per la igualtat d'oportunitats, la justícia social i tot allò que ha fet a aquest partit ser el que és", i ha incidit que la seva formació liderarà una oposició "contundent, valenta, compromesa, i molt vigilant, perquè no deixarem a la dreta extrema i a l'extrema dreta que tornin res enrere".