Ferran Mascarell “no descarta” encapçalar una “candidatura àmplia” del sobiranisme a les eleccions municipals de Barcelona. Així ho ha assegurat aquest diumenge el delegat del Govern a Madrid, que ha assegurat que, “si l’oportunitat es presenta”, hi serà. Vol forjar una llista que vagi des del PDeCAT fins a votants desencantats del PSC.

En aquest sentit, el també impulsor de la Crida Nacional ha advertit contra l’”operació d’estat” que representa la candidatura de Manuel Valls. “Hi una operació d’estat perquè Valls sigui alcalde de la ciutat, hi ha molts nuclis del poder de l’Estat que tenen moltes ganes que Barcelona deixi d’estar en mans del sobiranisme”, ha alertat Ferran Mascarell. “Es vol trencar el sobiranisme per molts llocs, és el que buscava el 155”, ha afegit.

El que pràcticament sí que ha descartat és que la Crida, presentada aquest dissabte a Manresa, tingui el seu propi alcaldable. “Altra cosa és que puguem articular una candidatura sorgida de molts àmbits”, ha assenyalat. Ha apuntat l’agrupació d’electors com una de les possibles vies. En "un o dos mesos" Mascarell prendrà una decisió definitiva.

Per altra banda, el delegat del Govern a Madrid ha explicat que ha parlat amb el conseller empresonat Joaquim Forn, de qui ha dit que “té ganes d’implicar-se en les municipals” a Barcelona. És per això que Mascarell ha defensat que “podrà tenir-hi un lloc rellevant” en la seva candidatura.

“Hauria acceptat ser president”

L’endemà de la presentació de la Crida Nacional de Carles Puigdemont, exconseller de Cultura ha defensat que es tracta d’un “moviment de caràcter transversal del sobiranisme per fer front el nostre principal adversari, l’Estat”. En aquesta línia, ha recordat que “ja s’ha vist que si cadascú fa la seva no guanyem”.

Preguntat sobre el rebuig de la Crida a les etiquetes de dreta i esquerra, Mascarell ha advertit: “Hem de saber contra què lluitem”. En aquest sentit, ha preguntat: “Creu que a Madrid es miren si som de dretes o esquerres?”.

Finalment, Ferran Mascarell ha afirmat que, si el president Puigdemont li hagués proposat ser president de la Generalitat, ho hauria acceptat. Malgrat tot, ha desmentit que Puigdemont li ho hagués proposat.