L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat que "el camí cap a la independència no depèn de la sentència del Suprem". A diferència del que va dir el president Quim Torra la setmana passada, qui va supeditar aquest camí a una sentència condemnatòria, Mas creu que el camí "segueix igual" independentment del que digui la sentència.

En una entrevista al programa 'No ho sé' de Rac1, l'expresident ha assegurat que "al camí de la independència ja hi som" encara que no s'ha arribat a l'objectiu. Tot i això, ha rebutjat la idea de "posar terminis concrets". "No sé si serà curt o llarg, sembla que serà més llarg del que alguns volien", ha apuntat. 

Pel que fa la resposta a la sentència, Mas ha apostat per una "triple resposta": la judicial, la ciutadana i la institucional, que inclou el món local, el Parlament i la presidència de la Generalitat. En canvi, ha negat que convocar eleccions sigui el camí "a no ser que es busqui algun interès partidista". "Ara no toquen les eleccions per calendari, qui les demana ho ha de justificar", ha afegit.