L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, no té entre les seves "prioritats" tornar a la primera línia política. Així ho ha assegurat aquest dimarts en una entrevista al programa 'Tot es mou' de TV3, després que aquest mateix dia s'hagi sabut que la seva inhabilitació com a conseqüència de la consulta del 9-N durarà fins el 23 de febrer del 2020.

"Això no vol dir que no vulgui seguir ajudant a que el país i el projecte sobiranista vagi endavant", ha matisat. Segons ha explicat l'expresident, ara mateix no estaria "predisposat a fer el que feia quan estava al davant de tot i assumir totes les responsabilitats". 

Preguntat per l'actual situació de l'independentisme, Mas ha estat contundent: "El sobiranisme no té prou força per derrotar l’statu quo’ a Espanya". En aquest sentit també s'ha referit al judici al procés que començarà el pròxim 12 de febrer, al qual està citat. "Fa vuit anys vaig dir que entràvem en un terreny desconegut. Ara ja no, tenim mapes i tenim cartografies. Ara sabem com reacciona l'Estat espanyol davant d'un repte democràtic com el que planteja el sobiranisme català", ha argumentat.

Preguntat per si tornaria a la política amb la Crida o el PDeCAT, Mas ha tirat pilotes fora i ha reiterat la seva voluntat de "seguir ajudant al país no necessàriament des de la primera línia". Per acabar de convèncer, Mas s'ha ofert a donar la seva opinió sobre la relació entre aquestes dues formacions tot afirmant que "jo aposto perquè hi hagi una entesa entre aquests dos mons perquè aquesta part del món sobiranista lideri precisament el sobiranisme".