El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya inhabilita el president Artur Mas fins al 23 de febrer del 2020. També condemna les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau a nou i sis mesos respectivament.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya també ha requerit a Mas que pagui la multa de 36.000 euros que se li va imposar per desobediència per haver organitzat la consulta del 9-N.

En una interlocutòria d'execució de la condemna s'estableix que les penes d'inhabilitació imposades per a Mas i les exconselleres Joana Ortega —nou mesos— i Irene Rigau —sis mesos— comencin a comptar des del 23 de gener, quan es va dictar la sentència ferma del Tribunal Suprem. En aquest cas, però, el tribunal va rebaixar les penes imposades inicialment pel TSJC.

Les condemnes

Així doncs, concretament, Mas està condemnat a una pena d'un any i un mes d'inhabilitació i a 36.500 euros de multa; Ortega no podrà optar a cap càrrec públic durant nou mesos i haurà de pagar 30.000 euros, i Rigau estarà inhabilitada durant sis mesos i afrontarà una sanció de 24.000 euros.