"No es tracta d'anar amb la llengua fora i córrer per formar Govern". Això és el que opina l'expresident de la Generalitat Artur Mas que al mateix temps recomana administrar bé el temps que queda fins al 22 de maig, dia en que s'esgota el termini per investir un president i per tant es convoquen unes noves eleccions. En una entrevista al programa Preguntes Freqüents, Mas ha assegurat que s'han d'evitar els comicis ja que "pràcticament ningú vol posar en perill la majoria sobiranista".

Durant els darrers dies, l'expresident ha estat a Brussel·les i a Berlín. A la capital alemanya es va trobar amb el conseller Toni Comín del qual ha dit que no té perquè renunciar a la seva acta de diputat: "Comín pot exercir la seva acta perfectament", ho ha justificat explicant que el Parlament ha tramitat una iniciativa perquè els diputats que són fora puguin exercir el seu vot, una iniciativa que també hauria de servir al president Puigdemont.

Precisament a Alemanya, Artur Mas es va reunir amb Carles Puigdemont i ha volgut desmentir algunes informacions que asseguraven que li havia demanat al president a l'exili que renunciés a la seva acta per deixar pas a Ferran Mascarell. L'expresident ha sortit del pas explicant que ell estava sol amb Puigdemont durant la reunió i ha afegit que el va veure "francament bé tenint en compte les dures circumstàncies que l’envolten".

Artur Mas ha carregat contra el govern espanyol reclamant un diàleg "que ja portem demanant des de l'any 2010 quan el Tribunal Constitucional es va carregar l'Estatut". L'antic president català ha exposat que ara fa 8 anys ja es va crear un conflicte de primer ordre i "a Madrid ningú va moure un dit, sempre hem hagut de fer front a un mur de formigó", ha subratllat Mas al mateix temps que ha recordat que és insòlit "que un tema polític es resolgui a través de fiscals i pressions". 

Finalment, ha admès que durant el seu mandat es va equivocar: "es van cometre errors posant uns calendaris molt curts a una situació política que s'hauria pogut administrar millor", tot i això ha tornat a senyalar Madrid: "ells mai han reconegut res". Per tots aquests motius, l'expresident ha indicat que amb el procés "ningú va de farol perquè si fos així no tindríem gent a la presó".