"La CUP pot provocar unes eleccions, però no podrà canviar la proposta de Junts pel Sí". Així ha sentenciat el president en funcions, Artur Mas, a El Matí de Catalunya Ràdio el tira i afluixa de la formació liderada per Antonio Baños.

Sorprès per l'empat de diumenge passat a l'assemblea cupaire, Mas ha exposat que, tot i això, si decideixen que "s'ha arribat al final", aniran a eleccions "sense por i sense recança".

"No ens mouran"

Mas ha recordat que "la proposta de Junts pel Sí a la CUP està molt treballada" perquè "l'hem fet amb diàleg i acord" i, per això, ha reiterat que "no la mourem". Això sí, el president en funcions ha reconegut que la CUP "té dret a rebutjar-la" i, en conseqüència, "té força per convocar unes eleccions, però no per posar o treure un president de la Generalitat".

En aquest sentit, Mas ha posat sobre la taula que "si les decisions les pren el partit més petit, descarrilarem" perquè "per protegir el procés sobiranista cal que hi siguem tots".

Protegir el problema

El president en funcions ha exposat que "no sóc un obstacle ni el problema" i ha explicat que "mantenim la candidatura per protegir i garantir el projecte". Mas ha justificat que la CUP "no pot canviar de candidat" perquè "donaríem la imatge que les grans decisions les prenen ells".

A l'espera

Mas ha manifestat que està a "l'espera" perquè per convocar noves eleccions cal aguantar fins al 10 de gener. "Sense l'espai que jo represento l'independentisme no tindria el 48% dels vots", ha destacat, al mateix temps que ha aclarit que "aquí no sobra ningú".

No a Rajoy i brindis al sol

"No donarem suport al PP ni a Mariano Rajoy", ha reiterat el president en funcions, que també ha explicat que tot i que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, no l'ha trucat, "tenim contactes a Madrid amb el PSOE i Podemos".

Sobre la formació liderada per Pablo Iglesias ha opinat que "no té aliats a la política espanyola" i que "pot ser que la defensa que fan del referèndum sigui un brindis al sol".