El president espanyol, Pedro Sánchez, continua les negociacions per la seva investidura i aquest dijous ha obert la porta a incorporar al seu executiu "persones independents" d'Unidas Podemos. Mentrestant, l'expresident de la Generalitat Artur Mas, considera que cal valorar la opció d'abstenir-se en una investidura de Sánchez. 

Mas ho ha dit al programa El Divan de TV3, que s'emetrà aquest diumenge al migdia. L'expresident creu que cal valorar l'opció d'abstenir-se per permetre a Pedro Sánchez ser president del govern espanyol, com a mal menor, per evitar que governi alguna altra opció que, al seu parer, seria pitjor per als interessos de Catalunya. "No podem dir no d'entrada", ha apuntat Mas, "cal parlar prèviament no només amb el PSOE. També amb Unidas Podemos i amb el PNB".

L'expresident troba necessari asseure's conjuntament amb els partits que conformen aquesta majoria per "identificar maneres per tal que la resta no aconsegueixi governar Espanya". Aquesta suma alternativa podria suposar, per a Mas, "calar-nos foc cada dia". 

Artur Mas El Divan

No és la primera vegada que Mas es mostra és partidari de la investidura de Sánchez. En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Mas va dir que el país necessita "resistir" i "avançar" i que per fer-ho prefereix un president del govern espanyol que "no tingui l'obsessió d'un 155 permanent" i d"arrasar" les estructures polítiques catalanes i l'obra de govern que es pugui fer.

"Entre algú que et vol arrasar i algú que no t'ajudarà però que pots pactar perquè no t'arrasi, si vols sobreviure i avançar prefereixo aquest últim encara que no doni la solució definitiva", va afirmar.

En aquest context, Sánchez ha tornat a reclamar l’abstenció del PP i Cs, la "solució" per a “no dependre de les forces independentistes”. Precisament la "crisi catalana" és per al president espanyol una de les "discrepàncies de fons" que tenen amb el partit de Pablo Iglesias.