En plena campanya per les eleccions generals, Ciutadans ha donat un cop d’efecte al seu rival de la dreta. El partit d’Albert Rivera ha anunciat aquest dimecres el fitxatge d’Ángel Garrido, expresident de la Comunitat de Madrid pel Partit Popular, que va substituir Cristina Cifuentes després de la seva dimissió.

Serà el número tretze de Cs a l’Assemblea de Madrid el proper 26 de maig. Fins avui era el número quatre del PP a la candidatura europea. De fet, com han difòs els populars, va signar l'acceptació per anar a Brussel·les la setmana passada.

 

El fitxatge s’ha donat a conéixer aquest mateix dimecres en una roda de premsa d’Ignacio Aguado, líder regional de Ciutadans, que ha subratllat la seva “experiència, moderació i profund coneixement de l’administració” perquè fins fa uns dies va presidir la Comunitat de Madrid.

"És l'única opció per seguir defensant amb honestedat i amb absoluta llibertat el que penso", ha sostingut l'expresident madrileny. Ha dit del partit d'Albert Rivera que és el que "millor representa els valors del centre liberal", "allunyat dels extremismes". 

El passat gener, des de Gènova van informar Garrido que no seria candidat a la Comunitat de Madrid, i va ser enviat de número quatre a la llista de les eleccions europees. Encara queda per resoldre aquesta incògnita, perquè aquest mateix dimecres s’han publicat les candidatures europees al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), on encara hi figura com a candidat.

El PP denuncia mentides

La direcció del PP ha lamentat que no sabia res d’això i que s’ha fet a les seves esquenes. Segons asseguren, Pablo Casado se n’ha assabentat durant un míting a Sevilla. "Ningú al PP sabia dels seus plans, ni tan sols el seu cercle més proper", asseguren des de l'entorn de Casado.

"Va demanar anar a les llistes del Parlament Europeu i com ell ha declarat diverses vegades estava agraït amb el president Casado", apunten. "És ell i Cs els qui han de donar explicacions als seus electores", afegeixen.

En declaracions a LaSexta, el secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha denunciat les suposades mentides de Garrido: "Vaig trucar-li i li vaig preguntar si se n'anava. Em va dir 'torno a la farmàcia'. Ara sabem que va mentir". Aquest mateix dimarts, ha dit, encara voltava per la seu.