Martorell ha estat un feu de Convergència i Unió en les tres darreres conteses municipals. Andreu González, director de l’Informatiu de Martorell, ens explica l'entrellat de les eleccions municipals del 2019, que es presenten molt disputades. 

Com és Martorell?

Martorell és un municipi del Baix Llobregat, amb prop de 28.000 habitants, que té la sort i la desgràcia de trobar-se en un important nus de comunicacions, en la confluència dels rius Anoia i Llobregat i en la zona de pas històricament obligada per arribar al pla de Barcelona. Martorell és una ciutat amb un fort component industrial, sobretot per la planta de la Seat i la de Solvay i disposa d'una vida cultural ben activa. 

Resultats eleccions municipals 2015

Repassem els resultats de les eleccions del 2015. Xavier Fonollosa de Convergència va obtenir l’alcaldia amb el suport d’ERC, després que Salvador Esteva de CiU, que era alcalde des del 2007, no es presentés a un tercer mandat.

Pacte Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya

Per primer cop després de moltes legislatures, Convergència va haver de pactar amb ERC per assolir l’alcaldia, un pacte que no ha estat exempt de tensions.

Els temes que centraran el debat a Martorell

L’edificació del barri de la Sínia, en uns terrenys adjacents a la Seat, pot centrar el debat de cara a les eleccions. El projecte contempla 1.100 habitatges, un parc central, un eix comercial i diverses instal·lacions i serveis. 

Previsions de possibles resultats 

En el moment d'elaborar el vídeo, encara existia una certa indefinició sobre què passaria amb Podem i Iniciativa. Rectifiquem el que es diu en el video pel que fa a Podem Martorell  que ha decidit anar en coalició amb Som Martorell, un partit municipalista que es va crear a les eleccions municipals anteriors. Aquesta coalició es diu Som Podem Martorell. La CUP sembla que finalment no es presentarà i és molt possible que Cs pugui entrar en el consistori. L’alcalde Xavier Fonollosa es presentarà per Junts per Martorell.