El magistrat emèrit del Tribunal Suprem José Antonio Martín Pallín augura que el Tribunal Suprem condemnarà els presos per rebel·lió. En declaració al programa Versió RAC1 ha assegurat que "amb el que està passant amb la llibertat dels presos, i el que ha dit la fiscalia de la reiteració delictiva, intueixo que la pena serà per rebel·lió, no ho descarto".

En el mateix sentit, també ha assegurat que no preveu que el Suprem deixi en llibertat els presos un cop acabat el judici després que la fiscalia s'hi hagi oposat.

Pel que fa la condemna, Pallín ha explicat que "la reiteració delictiva normalment s’aplica en el cas de delinqüents perillosos, però no té res a veure amb el que s’ha jutjat al Suprem". A partir d'ara, Marchena, ha dit, ha de fer una "proposta de resolució sobre aquests quatre delictes" i no descarta que "volgués arribar a un acord ràpid sobre la desobediència i la malversació".

"S’han de posar d’acord sobre si els fets estan provats o no i si tenen caràcter delictiu, i també sobre la gravetat. I es fa un judici de valor, com encabir-ho en el Codi Penal", ha apuntat. Un cop decidit, Pallín ha explicat que per provar els fets "n’hi ha prou amb la majoria del tribunal" i no cal la unanimitat, com passa en altres països europeus.