El diputat de Cs al Parlament Nacho Martín Blanco ha anunciat que el partit taronja demanarà al Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) que condemni o sancioni el programa de TV3 'Planta Baixa' per una suposada "incitació a l'odi, menyspreu a la pluralitat i actitud clarament totalitària".

En declaracions als mitjans aquest dissabte, el diputat s'ha referit al programa 'Planta Baixa' en què aquesta setmana van aparèixer, diu Martín Blanco, persones traient llaços grocs de la via pública i se'ls va qualificar de feixistes: "Una declaració absolutament inacceptable en una democràcia".

La formació també sol·licitarà la compareixença del director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis, per donar explicacions, a més de posar en marxa una comissió de control als mitjans de comunicació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Cs portarà al TC la decisió de la Mesa de permetre a Puig votar

"S'ha fet una associació d'idees absolutament perversa i pròpia de règims autoritaris, de règims nacionalpopulistes, que per desgràcia és el que té ara Catalunya", ha afegit. També ha recordat que Cs portarà davant el Tribunal Constitucional (TC) l'admissió del vot delegat per al ple d'investidura del Parlament de divendres al diputat electe de Junts Lluís Puig, que està a Brussel·les.

"Ho portarem fins a les últimes conseqüències, tant des del punt de vista polític com des del punt de vista jurídic", ha insistit, tal com ja va anunciar Cs divendres. En aquesta línia, el líder de Cs, Carlos Carrizosa, va fer un tuit afirmant que la presidenta del Parlament els va emmordassar al ple "en demanar una qüestió d'ordre per la delegació il·legal de vot del fugit Lluís Puig. Els anuncio que des de Ciutadans portarem al TC aquesta il·legalitat. No consentirem que es trepitgin els drets de tots".

Martín Blanco, per la seva banda, ha titllat de "despòtica i tirànica" la manera en què Laura Borràs presideix el Parlament, que els va denegar la paraula durant la sessió de divendres quan es van queixar de l'admissió del vot delegat de Puig.

"Vol estar a tot arreu per poder evitar les seves responsabilitats davant la justícia", ha dit Martín Blanco en referència als càrrecs pels quals està investigada Borràs per presumpte fraccionament de contractes quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).