El delegat de la Generalitat a París destituït pel 155, el periodista Martí Anglada, s'ha presentat al concurs convocat per la conselleria d'Exteriors per ocupar de nou aquesta responsabilitat a França, segons ha pogut saber El Nacional.

Anglada ja havia deixat clara la seva disposició a seguir en el càrrec, però el conseller Ernest Maragall va anunciar que la delegació de París i la de Washington se sotmetrien a concurs públic. Igualment, el conseller va avançar a finals de juny que l'exdelegat a París passaria a encarregar-se de la delegació dels Països Nòrdics.

No obstant, tres mesos després, l'anunci sobre la nova responsabilitat d'Anglada no s'ha concretat i el periodista ha decidit optar a l'oficina de París, atès que el termini per presentar-se al concurs es tancava divendres passat.

L'exdelegat hauria exposat en la seva carta de motivació la voluntat de ser restituït en el càrrec del qual va ser apartat pel 155 i el seu profund coneixement d'aquesta delegació, que va encapçalar entre setembre del 2014 i octubre del 2017, així com la voluntat de donar continuïtat als diferents projectes que ja tenia en marxa.

Algunes fonts han apuntat, no obstant, el nom de Pia Bosch, exdirigent del PSC i actualment pròxima a ERC, com la candidata que preferiria Exteriors per a ocupar aquesta responsabilitat.

Amb tot, s'han presentat un total de 39 candidatures per ocupar aquesta responsabilitat a França i 57 per a la delegació dels Estats Units.

L'anunci que Martí Anglada no seria restituït en la delegació parisina va provocar en saber-se malestar en l'entorn de JxCat on es va atribuir aquesta decisió al fet que l'exdelegat havia format part de la llista de Carles Puigdemont, tot i que en un lloc simbòlic.