La secretària general d'Esquerra Republicana (ERC), Marta Rovira ha posat en qüestió l'actuació del govern català a l'hora d'autoritzar la manifestació espanyolista d'homenatge als policies espanyols que van exercir la violència l'1-O.

Des de l'exili, en una piulada al twitter, Rovira assegura que hi ha coses "que no s'entenen gens" i es pregunta "com pot ser que s’autoritzi una manifestació com la d’avui en vigília de l’1-O".

 En un fil al Twitter afirma que "tampoc no entén la contundència d'algunes imatges" i recorda que "el Parlament de Catalunya va aprovar un acord amb un consens molt ampli sobre actuacions d’ordre públic", una afirmació que contrasta amb el què ha defensat el conseller d'Interior, Miquel Buch, assegurant que amb la llei a la mà preval la llibertat d'expressió.

Tot i això, la secretària general d'ERC recorda que no s'ha de caure ens dos paranys: "la batalla independentista i la condemna generalitzada i categòrica de tot l’operatiu"

Les càrregues policials dels Mossos d'Esquadra a un grup d'independentistes durant la manifestació espanyolista ha aixecat moltes crítiques i han dut a partits com la CUP a demanar la dimissió del conseller.