La secretaria general d’ERC, Marta Rovira, ha denunciat des de l’exili una maniobra de l’Estat per obligar a celebrar les eleccions al Parlament. “Se’ls veu el llautó i ho hem de denunciar, ha assegurat Rovira, “és penós i surrealista”.

Rovira, igual que la resta de líders independentistes, ha insistit que s’està forçant novament a celebrar eleccions com ja va passar el 2017, i això es fa en plena pandèmia del coronavirus, quan el que hauria de prevaldre és garantir la salut de les persones i el dret a vot. "El 2017 ja vam afrontar una campanya d'eleccions on la repressió hi era present i ara ho farem amb repressió i una pandèmia", ha considerat. "Hi ha una operació d'Estat totalment electoralista, similar a la que es va produir en les eleccions del 21-D quan l'unionisme es va bolcar a donar suport a Ciutadans, i ara és al ministre Illa", ha reblat.

"Els va millor"

Rovira ha carregat contra els socialistes i el seu entestament a què se celebren les eleccions el 14-F. “Passa el que el PSOE i el PSC volen que passi per guanyar. Ens diuen que les eleccions han de ser el 14-F perquè els va millor”, ha destacat. La secretaria general d’ERC ha desqualificat la candidatura de Salvador Illa, el pitjor ministre de Sanitat d’Europa. Rovira posa al capdavant d’aquesta operació d’Estat els socialistes, que presenten la candidatura del ministre coincidint amb l’arribada de les vacunes, avalen el manteniment de les eleccions del 14-F amb el suport del TSJC,  l’enquesta del CIS o la inhabilitació del conseller Oriol Solé. “Ens diuen que les eleccions han de ser el 14-F perquè els va millor”. 

Amb tot, la republicana ha rebutjat les enquestes que donen el candidat socialista com a guanyador de les eleccions. "L’efecte Illa no existeix, és propaganda política", ha assegurat i s’ha mostrat convençuda que Catalunya no es deixarà enlluernar per un ministre, perquè "està empoderada i té capacitat crítica".

Debats jurídics estèrils

Davant l'operació per imposar els comicis el 14-F, Rovira ha fet una crida a l'independentisme a organitzar-se per tornar a guanyar i ha demanat no entrar en debats jurídics "estèrils" o sobre la logística electorals. "La logística està garantida i la data està en mans de tercers. No podem fer res", ha indicat.

Ja en clau electoral, la secretaria general d'ERC ha reiterat que la seva formació aposta per un govern de front ampli integrat per totes les forces independentistes (ERC, JxCat, comuns, la CUP i el PDeCAT), i ha rebutjat per enèsima vegada un possible pacte amb els socialistes. En aquest punt ha demanat a Junts per Catalunya que deixin de fer una campanya de desgast buida de contingut. "Els fets parlen per ells mateixos.