L'economista Xavier Sala-i-Martin ha aconsellat a Marta Pascal que si vol impulsar una "plataforma basada en l'odi", el millor que pot fer és "quedar-se a casa". 

En una piulada, Sala-i-Martin ha dit a l'excoordinadora del PDeCAT que està equivocada, i el que "no es pot és governar Catalunya des de la rancúnia". "Per això ja tenim els annexionistes", ha afegit en el missatge.

Pascal es planteja formar un nou partit per a unes pròximes eleccions al Parlament. Avui ha llançat una dura crítica a Puigdemont i ha expressat que “Catalunya no es pot dirigir des de Waterloo, ni es pot regir des de l'emotivitat desbordada i l'antipolítica". 

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont no ha trigat a reaccionar i ha retret a Marta Pascal que "passegi el seu dolor pels diaris" i ha contraposat la seva actitud a la dels candidats empresonats de Junts per Catalunya que estarien donant una "lliçó de dignitat històrica".

Puigdemont també ha carregat contra els qui volen fer política "des de la comoditat dels reservats de restaurants de Madrid". En aquest sentit, l'expresident ha assegurat que els catalans "no els respectaran".