Marta Pascal serà la candidata del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) a les eleccions al Parlament. El comitè executiu de la formació ha proclamat aquest divendres la seva secretària general com la candidata en ésser l'única que es va presentar a les primàries del partit.

El PNC tanca així el seu primer procés de primàries, que va començar el 5 d'octubre, amb la presentació de l'única candidatura de Pascal, i ara prepararan les de Tarragona, Lleida i Girona per elegir els candidats d'aquestes circumscripcions al novembre.

Representació en el Parlament

Marta Pascal considera que és fonamental que la formació que lidera tingui representació en la pròxima legislatura en el Parlament perquè "el país necessita un partit que treballi per a tots els catalans, per a la recuperació econòmica i per situar de nou Catalunya com un dels motors del sud d'Europa".

"Serem en el Parlament per transformar el país", ha afegit la secretària general del PNC, quan falten quatre mesos per a les eleccions, que se celebraran probablement el 14 de febrer.

Precisament avui divendres, el president del Parlament, Roger Torrent, ha comunicat que no s'ha presentat cap candidat o candidata a la presidència de la Generalitat després de tancar la ronda de consultes amb els grups parlamentaris. Per tant, una vegada fet aquest tràmit, Torrent activarà el compte enrere per a les eleccions catalanes del pròxim 14 de febrer.