El president del Parlament, Roger Torrent, ha anunciat aquest divendres que no s'ha presentat cap candidat o candidata a la presidència de la Generalitat després de tancar la ronda de consultes amb els grups parlamentaris. Per tant, un cop fet aquest tràmit, Torrent activarà el compte enrere per a les eleccions catalanes del pròxim 14 de febrer.

El president comunicarà aquesta decisió en el plenari de dimecres a tots els diputats i a partir d'aquí s'obrirà el període de dos mesos previs als comicis. Si en aquest temps no hi ha cap debat d'investidura, com és previsible, la cambra es dissoldrà de manera automàtica el 21 de desembre i es convocaran eleccions per al febrer.

La comunicació que farà el republicà a l'hemicicle equivaldrà a una investidura fallida i aquell mateix dia es publicarà una resolució al Butlletí Oficial del Parlament (BOPC). Un cop acabin els 60 dies de marge, si no hi ha presidenciable, el Govern publicarà el decret de convocatòria de comicis.

Eleccions i Covid

D'altra banda, sobre les possibilitats de celebrar eleccions el 14 de febrer en una situació de pandèmia, el president de la cambra ha tirat pilotes fora i ha dit que aquesta qüestió correspon al Govern i no al Parlament. "Correspon al Govern valorar les circumstàncies sanitàries i ponderar els dos drets en joc: el dret a vot i el dret a la seguretat sanitària", ha assegurat.

Pel que fa al Parlament, ha explicat que hi haurà activitat parlamentaria normalitzada durant els dos mesos, tenint en compte les mesures de limitacions i restriccions per la Covid-19. Sobre la situació que es donarà quan quedi dissolta la legislatura, ha assenyalat que el Parlament segueix en funcions amb la Diputació Permanent i que, tal com estableix l'article 75 del reglament, té entre les seves funcions poder convalidar decrets del Govern relacionats amb la Covid-19.