La candidata del Partit Nacionalista de Catalunya a la Generalitat, Marta Pascal, ha afirmat aquest dimecres que, en cas d'aconseguir representació al Parlament en les pròximes eleccions del 14 de febrer, el seu partit no donaria suport a un Govern presidit per Junts per Catalunya. "JxCat defensa la confrontació, la desobediència i la unilateralitat", ha argumentat en declaracions a Ràdio 4.

Pascal va compartir militància amb el president a l'exili Carles Puigdemont al PDeCAT fins el març passat, quan es va separar d'aquest espai per fundar el PNC, que pretén erigir-se en una força del sobiranisme moderat contrari a la via unilateral cap a la independència.

"Si ERC no renuncia a la confrontació, la desobediència i la unilateralitat", ha advertit, el PNC "tampoc" donaria suport a un Govern comandat pels republicans, que estan en una "competició permanent" amb JxCat "per l'hegemonia de l'independentisme". El Govern de JxCat i ERC, al seu entendre, ha estat un executiu "que pensa en els votants de l'1-O", uns "dos milions de persones", però a Catalunya "hi ha 7,5 milions d'habitants" i "cal governar per a tothom", ha remarcat.

Segons Pascal, Quim Torra "no ha estat un bon president", perquè "s'ha deixat portar per la pancarta i l'èpica", mentre que JxCat ha defensat "polítiques d'esquerres" en àmbits com l'educació, l'habitatge o la fiscalitat.

També lluny del PDeCAT

Malgrat que el PDeCAT ha trencat amb JxCat, Pascal ha allunyat la perspectiva d'un acord electoral amb el partit que va abandonar al març: "La nostra vocació de suma és evident, però no hem vingut a sumar sigles, sinó persones i projecte".