La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha cridat aquest dimecres a la mobilització de l’independentisme de cara al 21-D perquè “o guanyem, o ja hem vist com se les gasta l’Estat”, en referència a les càrregues policials de l’1-O i als consellers i líders del sobiranisme empresonats.

En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Pascal ha defensat la candidatura de Junts per Catalunya -que encapçalarà el president Carles Puigdemont- perquè ens trobem en un moment “excepcional”. Davant d’això, assegura que el PDeCAT “no està amagant les sigles”, sinó que “estem posant per davant el país".

En aquest sentit, ha defensat que la llista ha de ser el màxim d’àmplia possible, on hi hagi gent “de sectors molt diversos i compromesos amb el que cal fer". I és que si el sobiranisme vol guanyar, assegura Pascal, “ha de fer substitució de lideratges”, si bé això no implica que marxin “els que ja hi són”.

Sobre la seva absència a la llista de Puigdemont, la coordinadora nacionalista ha volgut deixar clar que “puc ajudar el partit” sense necessitat de ser diputada. D'altra banda, sí que preveu que seran a la llista els consellers del PDeCAT empresonats, als quals ha visitat recentment i li han mostrat la seva "disposició". 

“Cal una majoria més gran”

Pascal s’ha alineat amb el discurs d’alguns líders de l’independentisme, com ara del diputat d’ERC a Madrid Joan Tardà, i ha assegurat que “cal una majoria més gran” per guanyar. Ara comença l’etapa de l’“hem de ser més”, ha afegit.

En aquest sentit, creu que l’independentisme ha estat “esclau” del “ja vam dir que faríem”, i ha assegurat que la República “no es farà en 24 hores”. "Amb un estat brutal i violent la independència exprés no existeix", ha lamentat.

Govern de concentració?

La dirigent del PDeCAT desconeix si el seu partit accedirà a fer un “govern de concentració” passat el 21-D, perquè ha insistit que “primer cal guanyar”. "Si no hi ha majoria independentista, de quin govern estarem parlant?", ha preguntat, per concloure que "l'única manera que el procés tingui sentit és que les urnes del 21-D tinguin color de sobiranisme".