L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha retret aquest diumenge a Marta Pascal que "passegi el seu dolor pels diaris" i ha contraposat la seva actitud a la dels candidats empresonats de Junts per Catalunya que estarien donant una "lliçó de dignitat històrica". Amb aquestes declaracions feia front a les crítiques que l'excoordinadora general del PDeCAT li ha formulat en una entrevista, en la qual fins i tot ha assegurat que es plantejava la formació d'un nou partit.

La intervenció del president a l'exili s'ha fet mitjançant una intervenció per videoconferència, a l'acte de presentació de candidats de Junts per Catalunya que s'ha fet a Girona i en el qual també han assistit Laura Borràs i Jaume Alonso-Cuevillas.

Puigdemont també ha carregat contra els qui volen fer política "des de la comoditat dels reservats de restaurants de Madrid". En aquest sentit, l'expresident ha assegurat que els catalans "no els respectaran". "Nosaltres ens comprometem a fer sempre política, però no a fer la política de sempre", ha reblat. Això sí, Carles Puigdemont ha assegurat que faria política "des de l'esperança i no des del resentiment".