L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha tornat a mostrar el seu rebuig a la visita del monarca d'aquesta nit a Girona, on hi entregarà els premis Fundació Princesa de Girona. Segons Madrenas, el discurs del Rei del 3-O va "atacar" la societat catalana i des d'aquell moment el Rei  "s'ha autoexclòs de Catalunya". Per això, l'alcaldessa ha defensat la seva decisió de no cedir espais públics a la Casa Reial.

 "És important fer gestos simbòlics per demostrar la nostra total repulsa a algunes manifestacions, sobretot quan són per negar la realitat", ha explicat l'alcaldessa en una entrevista a Els Matins de TV3. D'aquesta manera, Madrenas ha assegurat que després de la repressió de l'1-O "no hi ha marxa enrere" i la "ruptura és evident". "Catalunya és un territori clarament republicà i ens han venut una monarquia aprovada quan no és així", ha defensat.

A més, l'alcaldessa ha donat suport a les concentracions de protesta convocades pels Comitès de Defensa de la República en contra de la visita del Rei. "Per temes d'agenda no hi puc anar, però jo hi hauria anat", ha assenyalat.