El vicesecretari de Política Sectorial del PP, Javier Maroto, ha afirmat avui que la presència al Congrés de dos independentistes "amb idees radicals" com Joan Tardà i Gabriel Rufián demostra que a Espanya no hi ha presos polítics. "Que no siguin a la presó significa que en aquest país no es persegueix cap idea i que són respectades", ha apuntat.

En declaracions a RNE, el dirigent del PP ha criticat els secessionistes catalans per dir que "a Espanya hi ha presos polítics" després de què la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela acordés presó sense fiança per a vuit consellers.

Maroto afirma que "és radicalment fals" afirmar que a Espanya hi ha presos polítics i dir que "es persegueixen idees" quan, segons ha recalcat el 'popular', el que en realitat succeeix és que "hi ha polítics que han comès delictes".

Per al diputat del PP, és "cridaner" que hi hagi gent "llançant pestes" d'Espanya mentrestant "cobrar" un sou espanyol per estar en les Cortes Generales: "No és el raonable", ha afirmat, sabent que aquest dilluns el Congrés estudia la petició de Cs de retirar el sou i les subvencions als diputats d'ERC i el PDeCAT per les seves reiterades absències del Ple en les últimes setmanes arran de l'agreujament de la crisi política a Catalunya. Així mateix, ha retret a Puigdemont la seva "tremenda capacitat" per "convertir una mentida en una espècie de pseudoveritat".