El vicesecretari de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto, ha assegurat que el procés independentista a Catalunya "tindrà una resposta contundent per part de l'estat de dret i del Govern d'Espanya".

"Ells, a diferència de l'estat de dret, corren molt, ensopeguen, van fent voltes aprovant coses a la babalà", però el Govern central "té un procediment que s'activa en cada cosa al seu moment però que dona garanties", ha assegurat. "Les lleis seran respectades i per descomptat seran complertes", ha reafirmat.

El PP i el president Mariano Rajoy estan "portant el tema amb contundència però també amb seguretat" perquè "els catalans independentistes tenen molt ben après que, perquè ells puguin existir, ha d'existir el victimisme" i "n'hi ha d'haver un altre al davant", ha ressaltat.

Maroto ha participat aquest diumenge a l'Hotel Tres Reyes de Pamplona l'acte "40 anys de democràcia", organitzat pel PP de Navarra (PPN), i en la seva intervenció ha expressat l'"afecte pels catalans que són diferents i plurals però absolutament espanyols".

"Quin gran país és un país on hi ha diferències i on sent plural s'és un país, no un munt de nacions, que allò acabarà semblant una multinacional," ha manifestat.

"Amb el que han fet en el Parlament no només els ha caigut la careta, sinó que se'ls ha vist el que hi havia per darrere, que és sectarisme i falta de cultura democràtica", ha destacat. "Liquidar una llei per força sense cap tipus de procediment és carregar-se el principi de legalitat" i "la mateixa voluntat dels ciutadans", ha afirmat.

Així mateix, ha censurat que "s'està posant els Mossos d'Esquadra en la tessitura d'haver d'elegir entre desobeir la fiscalia o obeir la Generalitat l'1 d'octubre" i que "s'està dient als ciutadans, pensin el que pensin, que acudir com a president a les meses l'1-O no és voluntari, és obligatori, i hi ha multes". "S'està coaccionant els ciutadans i els alcaldes", ha subratllat.