El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, busca una dona per posar-se al capdavant de la Guàrdia Civil, segons fonts del seu entorn consultades per El País.

Aquesta notícia arriba l'endemà que es fes públic que el titular d'Interior havia decidit cessar el director de la Guàrdia Civil, Félix Azón, dins d'una remodelació del seu equip que inclou l'elecció de Rafael Pérez Ruiz com el seu cap de gabinet i número dos del departament en substitució d'Ana Botella Gómez.

"Posar una dona al capdavant de la Guàrdia Civil era la seva idea original quan va arribar al ministeri fa un any i mig", expliquen les citades fonts. Tot i això, matisen, no va poder ser possible perquè Marlaska "va haver d'acceptar el candidat de Margarita Robles, Féliz Azón, després que ella assumís el ministeri de Defensa".

Un dels noms que ha sonat per dirigir la Guàrdia Civil és el de la magistrada Carmen Rodrígues Medel, instructora del procediment del Màster de Pablo Casado. Ara bé, El País apunta que la proposta de Medel no ha acabat de prosperar.

Les especulacions sobre qui serà la nova directora han arribat al Congrés per trobar "algú amb un perfil més polític". Així doncs, per missatges de whatsapp ha corregut el nom de la diputada per Zaragoza Susana Sumelzo, "molt propera a Pedro Sánchez". Per ara no hi ha res concret, tot i que "pel Consell de Ministres extraordinari d'aquest divendres s'hauria d'haver resolt", indiquen fonts ministerials.