El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha cessat el director de la Guàrdia Civil, Félix Azón, dins d'una remodelació del seu equip que inclou l'elecció de Rafael Pérez Ruiz com el seu cap de gabinet i número dos del departament en substitució d'Ana Botella Gómez, segons ha avançat la Cadena Ser i confirmen a Europa Press fonts d'Interior.

La resta d'alts càrrecs del Ministeri de l'Interior, d'acord amb aquestes fonts, continuen a les ordres de Grande-Marlaska, entre els quals el director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo Piqueras.

Rafael Pérez Ruiz (Còrdova, 1981) és llicenciat en Dret i Ciències Econòmiques i Empresarials. És magistrat lletrat del Consell General del Poder Judicial i ha exercit la direcció de la secció d'Oficina Judicial. En els 19 mesos de l'anterior legislatura va ser el director del gabinet de Grande-Marlaska.

En la seva presa de possessió celebrada aquest dilluns, Grande-Marlaska va parlar de Rafael Pérez com a "baluard i un pilar bàsic" del ministeri. En l'acte va prometre que "no abaixaria el cap davant de res" i va agrair la feina realitzada per Ana Botella Gómez i la resta d'alts càrrecs a Interior.