El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, cada vegada està sent més qüestionat per l'actuació de les autoritats espanyoles en la tragèdia a la tanca de Melilla del passat 24 de juny, quan van morir almenys 24 persones. Les crítiques cap a Marlaska s'han intensificat els últims dies després de la publicació d'un documental de la BBC que qüestionava la versió oficial sobre els fets. Els socis de govern i d'investidura de Pedro Sánchez han reclamat explicacions sobre l'actuació i des del Partit Popular han demanat la destitució del ministre. Però Marlaska s'aferra al càrrec i ha assegurat que està "tranquil" i que no es planteja dimitir. 

El responsable d'Interior ha assegurat que manté "les mateixes consideracions" malgrat el gerro d'aigua freda que va suposar el documental de la BBC, que va desmuntar el relat oficial i va acusar l'Estat espanyol d'ocultar proves crucials de les càmeres de vigilància de les investigacions formals. Sobre aquesta qüestió, la Fiscalia General de l'Estat i el Defensor del Poble, encarregats de dur a terme la investigació, van reclamar aquest dimecres "totes" les imatges del succés a la tanca de Melilla, però Marlaska insisteix que "des del primer moment" tenen "tota la documentació gràfica sobre els fets verificats en aquelles hores" sense interrupcions. 

També ha insistit que "va ser un atac molt violent a les nostres fronteres, que són les fronteres de la Unió Europea, fent servir elements perillosos com ara destrals, pals o radials" i que, en aquest sentit, "la Guàrdia Civil va actuar en paràmetres de legalitat, proporcionalitat i necessitat". El documental de la BBC també apuntava que alguns dels migrants havien mort en territori espanyol, i no "en terra de ningú", com defensa el govern espanyol. Marlaska manté el seu rebuig cap aquesta idea, que considera una "mentida". 

Els ministres socialistes tanquen files amb Marlaska

Els ministres socialistes han tancat files amb Marlaska i han defensat que no cal que una comissió d'investigació al Congrés, tal com reclamen els socis de coalició i d'investidura i l'oposició, ja que hi ha en curs una investigació judicial que comptarà amb la "col·laboració plena" de l'Executiu. El ministre de la Presidència, Félix Bolaños ha assegurat que Pedro Sánchez manté la seva confiança en el ministre de l'Interior. La vicepresidenta primera, Nadia Calviño; la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero; i la vicepresidenta tercera, Teresa Ribera, han mostrat també el seu suport cap al titular d'Interior. 

La que sí que s'ha desmarcat dins l'executiu ha estat la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, que en línia amb el que defensen els altres membres de Podem, ha reclamat una "profunda investigació" sobre els fets a Melilla, perquè "amb els drets humans no s'hi juga".  

Des de l'oposició, la secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha tornat a acusar a Marlaska de mentir i amagar informació i li ha exigit que comparegui de nou al Congrés. En cas contrari, demana a Sánchez que el destitueixi i doni les explicacions ell mateix.