El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, es manté en la seva posició d'afirmar que durant el salt massiu de la tanca de Melilla el passat 24 de juny no hi va haver cap mort en territori espanyol. Tot i que els socis de govern del PSOE segueixen demanant explicacions concretes al ministre de l'interior, aquest es reafirma en una posició cada dia més complicada de defensar. Tant ERC com Podem estan demanant explicacions "concretes" al ministre per tractar d'esclarir què va passar el tràgic 24 de juny, quan una vintena de migrants subsaharians van morir a la frontera entre Espanya i Marroc, a Melilla.

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, considera que Grande-Marlaska, ha de dimitir si no dona les explicacions pertinents sobre la tragèdia del 24 de juny a Melilla, ja que fins al moment es manté en la "mentida i la fal·làcia". Diputats de la Comissió d'Interior van visitar Melilla aquest dilluns per a conèixer els operatius de la Guàrdia Civil a la frontera espanyola aquell dia, en el qual van morir una vintena de migrants. Marlaska va garantir als grups polítics que tindrien accés, tant en la seva visita a la ciutat com al Congrés, a "totes" les imatges gravades per helicòpter, drons i de les càmeres del cos durant aquella jornada.

Rufián acudirà a la compareixença a porta tancada de Marlaska al Congrés i, davant els mitjans de comunicació al pati de la Cambra Baixa, ha avançat que demanarà "explicacions" al titular de la cartera d'Interior per aquest tema, a més del suposat espionatge a independentistes amb el programari Pegasus. "Crec que ha de donar explicacions i, si no les dona, posar el seu càrrec a disposició", ha dit el portaveu d'ERC, que creu que, "com a mínim", ha d'obrir-se una recerca sobre l'ocorregut a Melilla aquell dia i "guardar respecte" a les persones que van morir allí "com si fossin animals".

Per altra banda, la portaveu del Grup Popular al Congrés, Cuca Gamarra, ha exigit aquest dimarts al president del Govern, Pedro Sánchez, que cessi al ministre de l'Interior per "mentir" en seu parlamentària sobre el succeït en el salt a la tanca de Melilla i també que es doni "màxima transparència" a les imatges gravades el dia de la tragèdia. Així ho ha dit la també 'número dos' del PP abans de participar en la reunió de la Comissió de Secrets Oficials del Congrés on compareix el ministre de l'Interior per donar compte de les despeses reservades assignades al seu departament. La dirigent 'popular' no ha aclarit si finalment el PP donarà suport a la comissió d'investigació sobre aquest assumpte que demana Unides Podem i diversos socis parlamentaris del Govern o si promourà la seva pròpia comissió. "Demanem explicacions", s'ha limitat a comentar.

"Compareixeré les vegades que siguin necessàries i donaré les explicacions requerides per part dels parlamentaris, només faltaria", ha insistit a la seva arribada a la comissió de secrets el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska. En tot cas, ha evitat la confrontació directa sobre la censura rebuda per part dels socis parlamentaris del PSOE a partir de tres idees i ha defensat que "cap fet tràgic va esdevenir en territori espanyol", la Guàrdia Civil va actuar en la zona de demarcació espanyola amb "proporcionalitat" per a repel·lir un "atac molt violent", usant "elements molt perillosos", i que no té problemes per a posar a la disposició del Parlament de "tota la prova gràfica o documental".