Un vídeo de l'alcaldessa Ada Colau parlant en castellà s'ha fet viral aquest diumenge a Twitter i diversos usuaris han saltat a la xarxa. Un d'ells, l'escriptor Màrius Serra, que ha denunciat que "les llengües comencen a morir quan els seus parlants les bandegen".

"Ets l'alcaldessa de Barcelona, no una youtuber a la cerca del laic perdut 'del máximo de gente posible'", ha retret Serra, assenyalant que actituds com la de l'alcaldessa "condemnen el català a ser una llengua d'anar fent".

El vídeo d'Ada Colau que s'ha viralitzat aquest cap de setmana a les xarxes és un fragment d'un directe que va fer l'alcaldessa a Instagram el 6 de novembre. En aquest vídeo, Colau justifica el seu ús del castellà en el seu perfil personal d'aquesta xarxa perquè el vídeo va enfocat també a persones que no són catalanes: "Intento comunicarme con el mayor número de gente posible, así que, en principio uso el castellano".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ada Colau (@adacolau)

La resposta de Colau

Unes hores després, Ada Colau ha respost a Màrius Serra a través de Twitter criticant "el rollo aquest fiscalitzador de la llengua". "Parlo català a tots els actes institucionals, a les rodes de premsa, a les meves xarxes i a casa amb els meus fills. També parlo castellà. La meva llengua materna, una llengua que m’estimo tant com el català i que a vegades faig servir a les xarxes per parlar amb molta gent que no viu a Catalunya", ha explicat Colau, concloent que creu que fer polèmica amb això no ajuda al futur del català.