La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, tampoc entén l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau. Arran de la polèmica on aquesta prioritza el castellà a les xarxes socials i omet el català perquè "l'entengui tothom", la consellera considera que no és una bona prescriptora pública del càrrec que representa.

En declaracions a Catalunya Ràdio ha afirmat: "Si [parla en castellà] perquè tothom l'entengui, malament. A Catalunya un percentatge altíssim l'entén. No el tenim en la comprensió i el coneixement, el problema [del català] està en l'ús. I els responsables polítics hem de donar exemple i utilitzar al màxim la nostra llengua i vetllar-la de ben a prop"

Malgrat tot, Ponsa admet que no està per polèmiques secundàries i no ha vist el vídeo de Colau: "No he tingut temps i no puc opinar d'una cosa que no he vist, estic col·lapsadíssima i la meva prioritat és la reobertura del sector cultural. Ho hauré de veure perquè està malament que no ho hagi vist".

Sobre el retorn de la cultura

La reobertura del sector cultural també queda limitada. A tall d'exemple, no es pot justificar un desplaçament fora del municipi per consumir cultura i Ponsa adverteix: "En una pandèmia no mana el sector de la cultura, l'esport o la restauració, manen els metges. Nosaltres podem tenir consciència de fer les coses el millor possible i la cultura ho ha fet magníficament bé". En paral·lel, admet que li va fer "molt mal" veure les imatges de la missa de la Sagrada Família, malgrat que no li consta que "incomplissin res".

També ha fet autocrítica, sobretot entorn la comunicació que dona el Govern des de l'inici de la segona onada per coronavirus: "No m'agrada la imatge que ha donat el Govern aquestes últimes setmanes, crec que no hauríem de fer-ho públic.

"Però tret de context es magnifica". I ho atribueix discussions "normals" fruit del treball en equip o les posicions ideològiques diferents: "Les relacions humanes, com a les famílies, comporten un punt de vehemència".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat