L'exconsellera de Salut, Marina Geli, tancarà la llista de Junts per a les eleccions municipals a Girona, que encapçala la també exconsellera Gemma Geis, segons ha informat la formació aquest dissabte. Així, l'exdirigent del PSC tornarà a formar simbòlicament part d'una candidatura de Junts per Catalunya, com ja va fer les dues darreres eleccions al Parlament, l'any 2021 i 2017, i el 2015 amb la candidatura de Junts pel Sí (JxSí). Geli, que està llicenciada en Medicina, actualment és directora general de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic (UVic).

🗳️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

 

Gemma Geis, candidata a les eleccions de Girona

L'exconsellera d'Universitats, Gemma Geis, va anunciar el passat mes de novembre que es presentava al procés per ser l'alcaldable de JxCat a Girona a les eleccions de maig de 2023. Així doncs, Geis ha estat la primera a celebrar la incorporació de Marina Geli a la llista de Junts. A través d'un fil de Twitter, l'exconsellera ha assegurat que està molt feliç que "una referent de la política catalana, que ha obert tantes portes perquè d’altres puguem seguir aquest camí, m’acompanyi a la llista". En aquest sentit, ha agraït a l'exdirigent del PSC sumar-se "al projecte de vida per Girona" i sobretot, per "aportar el teu coneixement i experiència!". 

Gemma Geis ha aprofitat aquesta publicació per explicar que ha participat en l'acte "Anem Juntes", en el marc del 8-M, acompanyada de Marina Geli i Patricia Melgran. "Hem parlat de polítiques amb perspectiva de gènere i de la necessitat d’elaborar-les a partir de dades i ciència, perquè tinguin un efecte real en benefici de les dones i la societat", ha detallat. Geis ha deixat clar el seu projecte a Girona "impulsarem una xarxa comunitària de suport a dones que han patit violència masclista. L’objectiu és tenir eines per prevenir i detectar casos, i fer un acompanyament global i col·lectiu de les víctimes i el seu entorn. Hi creiem i serà al programa per la ciutat", ha indicat. 

🔴 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Girona: tota la llista

 

L'executiva local de Junts a Girona va apostar de manera unànime per Geis per substituir Marta Madrenas al capdavant de la candidatura. En aquell moment, l'exconsellera va afirmar que "Girona són les persones i el seu projecte de vida" i que, per això, apostava per presentar-se per ser la candidata per treballar per la ciutat que estima. "Espero comptar amb el suport dels companys a la propera assemblea d'afiliats".