El Partit Popular ha acordat avui obrir un expedient informatiu a Isabel Díaz Ayuso, després que la presidenta madrilenya hagi acusat la direcció del partit de voler-la “destruir”. Els seguidors ayusistes han respost aquest mateix dijous als carrers, concentrant-se davant la seu del PP, a Génova 13. Fins un centenar de persones –costava diferenciar els manifestants convençuts dels vianants curiosos– han secundat la crida a les xarxes socials. S’hi han viscut escenes surrealistes, com quan un motorista ha intentat portar una corona de flors: “Pablo Casado, siempre te recordaremos”. O com quan un grup de mariatxis s’hi ha presentat per a entonar allò de “canta y no llores”. La policia els ha aparat de l'entrada principal.

A la concentració hi ha acudit gent de tota mena, des d’un home amb passamuntanyes que cridava insults comtra la façana de la seu del PP fins a un grup d’adolescents (menors d’edat), tots amb el mateix pentinat i els mateixos mocassins, que cridaven “yo voto a Vox”. De fet, la mitjana d’edat dels assistents era sorprenentment baixa.

 

Durant la manifestació, que ha durat poc menys de dues hores, s’hi han escoltat proclames de tota mena. Als visques a la presidenta Ayuso l’han acompanyat tota mena d’insults contra Pablo Casado: fill de puta, traïdor, covard, (fra)casado… I també algun “pocavergonya” i “assetjador” per Teodoro Garcia Egea. Aquesta virulència contrastava amb els crits “Ayuso presidenta” o “Oa, oa, oa, Ayuso a la Moncloa”, que han estat la contrapart. Altres eslògans han estat més originals, encara que no rimaven: "A Ayuso l'han votat els ciutadans" o "Ayuso és l'única que ens pot salvar del comunisme". Alguns cotxes que pujaven o baixaven per Génova s'hi han solidaritzat amb els seus clàxons. 

Hi ha convocades noves manifestacions davant la seu de Génova, demà a les set de la tarda i el diumenge a les dotze del migdia.

mariachis manifestacio ayuso casado genova pp - EFE

Un dia mogut

Ha estat un dia mogut a Génova, després que es publiquessin informacions que barrejaven suposats casos de corrupció de la Comunitat de Madrid amb espionatge a Isabel Díaz Ayuso. A dos quarts de dues del migdia, ha estat Ayuso qui ha comparegut des de la Puerta del Sol per denunciar que la direcció estatal del PP havia "fabricat presumptes corrupcions" per intentar desprestigiar-la "políticament i personalment" i apartar-la de la cursa per la presidència del PP de Madrid. Es referia a les informacions aparegudes avui, que barrejaven un suposat contracte irregular per a la compra de mascaretes, a un empresari vinculat al germà d'Ayuso, amb l'espionatge a la pròpia presidenta de la Comunitat de Madrid i la seva família. "És molt dolorós que dirigents del meu partit, en lloc de donar-te suport, siguin els qui et volen destruir", ha arribat a dir.

Una hora i mitja més tard, ha comparegut Teodoro García Egea des de la seu de Génova. I ho ha fet per anunciar les primeres mesures. Ha explicat que els serveis jurídics del partit ja ho estudien, que han acordat obrir-li un expedient informatiu "per culminar les esbrinacions" i que es "reserven les accions oportunes" un cop tinguin les conclusions. Quan se li ha preguntat si contemplen l'expulsió, ha deixat l'interrogant en l'aire. Els estatuts del PP preveuen que és una infracció molt greu la "manifesta deslleialtat al partit, als seus òrgans de govern i representació". Les infraccions molt greus estan castigades amb la suspensió de militància durant un termini de temps d'entre quatre i sis anys, amb la inhabilitació per representar el partit, o amb l'expulsió del partit. Aquesta última opció està pensada per a casos de corrupció o transfuguisme.