La fins fa poc consellera Mariàngela Vilallonga ha lamentat el seu cessament al capdavant del Departament de Cultura però ha matisat que quan va acceptar el càrrec ja sabia que "la política és així" i que "avui hi ets i demà ja no". "Ja saps que un dia o altre acabarà, hi he estat 18 mesos que són força mesos", ha explicat en una entrevista al FAQS.

A l'entrevista ha aprofitat per agrair al president de la Generalitat, Quim Torra, que l'escollís com a consellera i li oferís "l'honor i privilegi" d'encapçalar el Departament. Vilallonga ha repetit en diverses ocasions que la decisió de cessar-la es deu a "moviments estratègics" i a "moure peces" però ha descartat que tingui res a veure amb els desacords entre JxCat i el PDeCAT.

"Som en un tauler i som peons", ha resumit sense entrar en detalls l'exconsellera, que ha evitat criticar la decisió del president encara que ha admès que "va ser tot molt ràpid" i "potser hauria pogut ser diferent". Tot i així, ha rebutjat que ella sigui "una víctima col·lateral" en el conflicte amb el PDeCAT i ha defensat que ha estat "honesta" al llarg del seu mandat.

D'altra banda, l'exconsellera s'ha mostrat confiada que l'executiu actual podrà esgotar la legislatura, puntualitzant que a Cultura es treballa com si les eleccions fossin a final de la legislatura.