La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha arremès aquest dimarts contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per "posar en risc" la convivència i "incitar a la violència". Així, l'ha assenyalat com a "incapacitat" per ocupar un càrrec públic. La ministra ho ha exposat en un acte d'homenatge a militars coincidint amb el 40è aniversari de la Constitució i ha volgut deixar clar a Torra que els seus plantejaments "no tindran mai cabuda a Espanya" perquè la societat "no ho consentirà".

Robles s'ha referit a Torra com a "insensat" i "il·luminat".

“Vull llançar un missatge clar a aquells que des de la il·luminació i la falta de principis democràtics volen posar en risc la nostra convivència. El marc de la Constitució és el marc democràtic, és un marc que no és tocable”, ha avisat envoltada per tota la cúpula militar i amb una gran bandera d'Espanya com a fons.

La ministra ha remarcat que la Constitució és la que ha brindat a Espanya de les seves últimes quatre dècades de “llibertat, pau, tranquil·litat i convivència” i per això la societat, “que s'ha acostumat a viure en democràcia”, no “consentirà” els missatges dels qui volen “posar en risc la convivència”.